szemeretelepi

szemeretelepi

Mikor lesz szennyvízcsatorna a Korpona utcában?

2007. augusztus 29. - walker
A munkálatok elvégzésére legalkalmasabb nyári hónapok elteltek és egyetlen kapavágás sem történt azokban az utcákban ahol az idei költségvetés szerint rendelkezésre áll a pénz az építkezéshez. A leghosszabb építendő szakasz a Korpona utcában van ahol egész hosszában kell megépíteni a hálózatot, majd az új útburkolatot. Félő, hogy az elhúzódó építkezés miatt az útburkolat rendbehozására majd csak tavasszal kerülhet sor. Hasonló helyzet állt elő, tavaly több újonnan csatornázott szemeretelepi utcában, amikor egész télen a sárban, hatalmas gödrökön zötykölődve közlekedhettek az ott lakók.
Az említett helyzet megismétlődésétől tartva tájékoztatást kértem az illetékes alpolgármestertől a munkálatok késedelmének okairól. Sándor László szerint a vízjogi engedélyek beszerzése ütközött nehézségekbe, de október 2-án lezárulnak a pályázatok, kijelölik a kivitelezőt és november 15-re készen kell lenniük a csatornázással is, útépítéssel is.
Szűk másfél hónap alatt mindezt elvégezni véleményem szerint kisebb csoda lenne. Minden esetre én szurkolok az érintett lakóknak, hogy hatáidőre elkészüljenek a munkálatok és továbbra is szorgalmazom az építkezést.

A bejegyzés trackback címe:

https://szemeretelepi.blog.hu/api/trackback/id/tr64152499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gách Imréné 2007.09.02. 23:21:19

Én a Billentyű utcában lakom 1950 (születésem) óta, de az utca és a járdánk ugyanúgy néz ki, mint annak idején. Sem útburkolat, sem aszfalt a páratlan oldal járdáján, ahol én is lakom. Nem egyszrű egy beteg embernek ilyen körülmények között azt rendben tartani. Az pedig, hogy valaha az emésztő gödör helyett a szennyvíz csatorna nyeli el a háztartás vizét, szinte csak örök álomnak tűnik!

walker 2007.09.03. 14:19:14

Tavaly októberi megválasztásom óta próbálom megeértetni a városvezetéssel, hogy Szemeretelepnek a Ferihegyi oldala méltánytalanul elhanyagolt terület. Az idei költségvetés tervezésénél legfontosabb fejlesztési területnek az Igló-Billentyű utca környékét neveztem meg. Ennek ellenére a szocialista városvezetés egyetlen fillért sem jelölt meg erre a célra. A következő költségvetés módosításkor ismét javasolni fogom a fejlesztést. Egyszer csak megunják a folyamatos nyaggatást.
süti beállítások módosítása