szemeretelepi

szemeretelepi

Meghívó

2013. március 19. - walker

 Tisztelt Lakótársak!

 

Szeretettel meghívok minden érdeklődőt 2013. március 22-én 14 órára a Május 1. térre, amikor az elkészült kutyafuttatót és autóparkolókat hivatalosan átadjuk használatra. 

Az esemény előzményéhez tartozik, hogy az elmúlt év során jelentősen növekedett a Szemeretelepi vasútállomás környékén parkoló autók száma. A járművek gazdái innen vonattal utaznak tovább a belváros felé, ami örvendetes és a környezetkímélőbb utazási szokások terjedését bizonyítja.

 

Ugyanakkor az állomás környékén nem volt kultúrált parkolási lehetőség, sokan össze vissza, egyre többen a park gyepén parkoltak autóikkal, amit feltétlen rendezni szerettem volna. Sajnos a terület fejlesztésének komoly gátat szab az a hatalmas adósságteher, amelyet az előző vezetés hagyományozott ránk, így a munkálatok elvégzésének anyagi forrását nem volt egyszerű előteremteni. Végül is a vasútállomás melletti nagy területet birtokló Auchan Magyarország KFT vezetésénél sikerült hosszas egyezkedés után elérni, hogy ha egyelőre nem is fejlesztik a területet ( az áruház tervei bár érvényesek továbbra is, sem a tervezett felüljáró, sem az áruház nem épül) járuljanak hozzá anyagilag a területen végzendő legszükségesebb munkálatok elvégzéséhez.

 

A munkálatok kivitelezését a Városüzemeltő cégünk végezte és a Budapesti Közlekedési Központtól is kaptunk támogatást. Így most 40-50 autó parkolhat rendezetten az állomás környékén. Nem vagyok tökéletesen elégedett az elvégzett munkával, de a további munkák előtt szeretném az Önök véleményét is kérni a további fejlesztésekkel kapcsolatban. Kérem ezért, amennyiben idejük engedi, tiszteljenek meg azzal, hogy kifejtik véleményüket, akár személyesen pénteken 14-17 óra között, akár az alul jelzett E-mail címen.

 

Örömmel értesítem Önöket arról is, hogy az elmúlt héten végre üzembe helyezték a fénysorompót az átjáróban, és búcsút inthettünk a napjainkban elég anakronisztikus látványt nyújtó „szakállas” sorompónak. Nem volt egyszerű elérni, hogy ez megtörténhessen, a Ferihegyi úton közúti jelzőlámpa kialakítását kérte a Közlekedési Hatóság, az engedélyeztetés folyamata is sokszor elakadt a hatóságok útvesztőiben, azonban végül is hosszas levelezés, telefonálgatás után elkészült a munka.

Szerencsére a Ferihegyi úti közúti jelzőlámpa építése kapcsán a vasúti átjáró közúti felújítására is sikerült rávenni a MÁV-ot. Bár a vasútvonalakat keresztező közút fenntartása az ő kötelességük lenne az évek óta érkező lakossági panaszok ellenére eddig nem sokat tettek. Négy évi levelezés után azonban végre nem kell kátyúkat kerülgetni a az átjáróban. Ennek történetét nem részletezném, akik feliratkoztak képviselői hírlevelemre úgyis rendszeres tájékoztatást kaptak a folyamatról.

 

Befejezésül szeretnék elnézést kérni mindazoktól akik az elmúlt két év során nem kapták a korábban negyedévente megjelenő képviselői tájékoztatásomat a „Szemeretelepi Krónikát”. Ennek szerkesztése, kinyomtatása és a postaládákba juttatása a képviselői és civil munkám mellett már nem volt kivitelezhető. Mivel azonban továbbra is rendkívül fontosnak tekintem, hogy a helyi képviselő tevékenységéről információval rendelkezzenek, ezért az utóbbi időben E-mail formában, küldöm a tájékoztatókat. Amennyiben Ön jelenleg nem kap, azonban a jövőben szeretne ilyen tájékoztatót kapni, (általában havonta, kéthavonta egy levél) kérem jelezze E-mail címemre és rendszeresen továbbítom Önnek.

 

Természetesen továbbra is várom lakóhelyünket érintő kérdéseiket, javaslataikat is, melyeket az önkormányzat anyagi lehetőségihez mérten igyekszünk teljesíteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://szemeretelepi.blog.hu/api/trackback/id/tr285149308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása